рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдовування агресії проти будь-кого з сусідів — ISW

рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдовування агресії проти будь-кого з сусідів — ISW

В Інституті вивчення війни вважають, що рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдання агресії практично проти будь-якої країни, яка межує з нею.

За інформацією ISW, президент росії володимир путін знову почав використовувати свій імперіалістичний наратив про те, що росія бореться за свої "історичні кордони". Про це путін сказав на концерті  у "Лужниках" 22 лютого на честь Дня захисника Вітчизни. Також він говорив про це перед повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого 2022 року.

путін у своїй чотирьох хвилинній промові на концерті заявив, що в цей час "точиться битва за історичні рубежі [росії], за [російський] народ".

Раніше, російський диктатор назвав прилеглі до рф території "[російською] історичною землею", наприклад, коли оголошував про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Поняття "історичні кордони" росії може бути використане для виправдання агресії практично проти будь-якого з сусідів рф. А також Молдови та держав Центральної Азії. Вони не мають спільного кордону з росією, проте всі вони містять території, які колись належали або Радянському Союзу або в Російській імперії.

Нагадаємо, що наша авіація завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають Ситуація на Сході України: обстріли зі сторони бойовиків не вщухають
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Loading...
Load next