Уряд Нідерландів підтримає Україну у відновленні критичної інфраструктури

Уряд Нідерландів підтримає Україну у відновленні критичної інфраструктури

У 2023 році Уряд Нідерландів надасть Україні підтримку у відновленні критичної інфраструктури та всебічну допомогу в безпековій та гуманітарній сферах.

Про участь Нідерландів у реконструкції України, шляхи інтенсифікації двосторонньої співпраці та економічну ситуацію в Україні обговорили напередодні, 2 квітня, Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко та Віцепрем'єр-міністр, міністр фінансів Королівства Нідерландів Сігрід Кааг, передає Урядовий портал.

Наразі відбудова України – це найамбітніший проєкт 21 століття, який потребує величезних ресурсів, і разом з тим відкриває нові можливості для ділової співпраці. За даними Світового банку, потреби України на відновлення становлять 411 мільярдів доларів. Нідерланди є надійним міжнародним партнером України, який робить свій внесок у боротьбу проти російської агресії та подальшої відбудови країни, - зауважила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем'єр-міністр подякувала нідерландській стороні за надане енергетичне обладнання, яке є вкрай важливим для відновлення енергетичної структури, яка постраждала від нападів держави-агресора.

Сторони обговорили перспективи, які відкриваються для бізнесу обох країн з точки зору участі у проєктах з реконструкції України. Цього року Україні потрібно 14 млрд доларів, щоб покрити найважливіші потреби: відбудову житла, соціальної інфраструктури, шкіл, лікарень тощо, дитячих будинків, відновлення бізнесу та створення умов для його роботи.

Наразі Україна визначила п’ять пріоритетів раннього відновлення: енергетична інфраструктура, гуманітарне розмінування, реконструкція житла, критична та соціальна інфраструктура, підтримка приватного сектору, зокрема, малого та середнього бізнесу. Уряд України бачить великі перспективи в залученні нідерландських компаній до процесу відновлення. Водночас страхування воєнних ризиків є ключовим питанням для інвесторів. Уряд вже працює над створенням спеціального міжнародного трастового фонду, який дозволить залучати до страхування експортно-кредитні агентства країн G7, такі організації як MIGA, DFC, а також міжнародних приватних гравців в сфері страхування, - зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, ЗСУ відбили понад 70 атак російських окупантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів У Нідерландах затримали українця: його підозрюють у перевезенні нелегалів
Також нещодавно поліція Нідерландів повідомила, що в країні затримали двох українців за підозрою у контрабанді людей.
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Loading...
Load next