Військовослужбовцю, за побиття строковика на Житомирщині світить 12 років

Військовослужбовцю, за побиття строковика на Житомирщині світить 12 років

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо командира взводу однієї з військових частин Житомирщини, який застосував фізичну силу до підлеглого, скерували до суду обвинувальний акт.

Про це інформує ДБР.

Сам інцидент трапився 11 березня 2023. Молодший лейтенант вирішив «провчити» солдата-строковика, який нібито перебував на військовій службі в стані алкогольного сп’яніння. Проте замість правових методів впливу він вирішив застосувати силу. Командир завдав юнаку кілька ударів по тулубу. В результаті потерпілий отримав легкі тілесні ушкодження. «Виховна бесіда» потрапила на відео, яке було оприлюднено у мережі Інтернет.

15 березня 2023 року військовому було повідомлено про підозру та відсторонено від займаної посади. Молодший лейтенант свою провину визнав.

Він обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо,  Напад росії на Україну: ЗСУ розбили 11 районів зосередження і 3 пункти управління окупантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
СБУ затримала колишню працівницю терористичного угруповання «Оплот» (фото) СБУ затримала колишню працівницю терористичного угруповання «Оплот» (фото)
За даними слідства, до лав бойовиків мешканка Бахмута приєдналась у 2014 році.
Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео) Чергова провокація від армії РФ: російські літаки залетіли у район зенітних навчань ЗСУ (відео)
Російська Федерація зробила чергову провокацію під час військових навчань Збройних сил України - їхні літаки залетіли в зону проведення бойових стрільб українських зенітників.
Loading...
Load next