Майже 50 країн засудили засудили виступ чиновниці рф на засіданні Радбезу ООН

Майже 50 країн засудили засудили виступ чиновниці рф на засіданні Радбезу ООН

Виступ так званого дитячого омбудсмена рф Марії Львової-Бєлової в ООН перетворився на скандал – майже 50 країн засудили зловживання росії своїм статусом в організації для поширення дезінформації щодо викрадень українських дітей.

Постійне представництво України при ООН розмістило відповідну заяву від імені Андорри, Албанії, Австралії, Австрії, Бельгії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Канади, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Європейського Союзу, Фінляндії, Франції, Німеччини, Грузії, Греції, Гватемали, Угорщини, Ісландії , Ірландії, Італії, Японії, Республіки Корея, Латвії, Ліхтенштейну, Литви, Люксембургу, Мальти, Молдови, Монако, Чорногорії, Королівства Нідерланди, Нової Зеландії, Північної Македонії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, України, Великої Британії та США.

У заяві, зокрема, сказано:

Сьогодні Російська Федерація продовжуватиме зловживати повноваженнями та привілеями постійного члена Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй для поширення дезінформації про широкомасштабне викрадення та незаконну примусову депортацію тисяч українських дітей.

Численні надійні джерела, включаючи Міжнародний кримінальний суд, Міжнародну комісію з розслідування ситуації в Україні, наукові установи, довірені медіа та незалежні неурядові організації, звернули увагу на незаконну примусову депортацію Росією дітей з території України до Російської Федерації.

Ці осудні дії відбулися в контексті повномасштабного вторгнення Російської Федерації та незаконної агресивної війни проти України, які ми беззастережно засуджуємо.

Російська Федерація намагатиметься представити свої дії в Україні такими, що відповідають міжнародному праву, правам дитини та порядку денному «Діти та збройні конфлікти». Це не може бути далі від істини. Факти очевидні:

▪ Російська влада допитала, затримала та примусово депортувала понад 19 500 українських дітей з їхніх домівок в Україні до Росії. Це включало навмисне відокремлення дітей від батьків і викрадення дітей із дитячих будинків перед відправленням цих дітей на усиновлення в Росії.

▪ Незалежна міжнародна слідча комісія щодо України визначила, що передача та депортація Росією дітей в межах України та до Російської Федерації порушує міжнародне гуманітарне право та є військовим злочином.

▪ Президент Російської Федерації Володимир Володимирович Путін і Уповноважений Президента з прав дитини Марія Олексіївна Львова-Бєлова є суб’єктами ордерів на арешт Міжнародним кримінальним судом за військовий злочин у вигляді незаконної депортації дітей і незаконної депортації дітей. переміщення дітей з окупованих територій України до Російської Федерації.

Ми однозначно засуджуємо дії Російської Федерації в Україні, включаючи, зокрема, примусову депортацію українських дітей, а також інші серйозні порушення щодо дітей, вчинені російськими військами в Україні.

Жодна кількість дезінформації, яка поширюється Російською Федерацією, не може заперечити правдивість цього питання або захистити людей від відповідальності за ці злочини.

Нагадаємо, між Україною та Польщею почали тестувати залізничний маршрут

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next