Замначальника Херсонської міськради призначили депутата, якого судили за фінансові махінації

Замначальника Херсонської міськради призначили депутата, якого судили за фінансові махінації

Віталій Бєлобров, який є депутатом Херсонської міськради від партії мера Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!», став заступником начальника міської військової адміністрації.

Про це Бєлобров повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише видання «Мост».

Він буде відповідати за «співпрацю з міжнародними та національними партнерами, муніципалітетами, посольствами, проектами МТД».

Також Віталій Бєлобров шукатиме «ресурси та партнерів для відновлення і будівництва міста мрії».

У 2021 році компанія, яку очолював Бєлобров, отримала без конкурсу та прозорих процедур право страхувати весь комунальний транспорт міста.

У вересні того ж року його дружина Світлана Береш очолила комунальну установу »Інститут розвитку громади», ініціатором створення якої був Віталій Бєлобров.

Має Бєлобров і кримінальний досвід.

У 2013 році Хортицький районний суд міста Запоріжжя почав розгляд справи за фактом шахрайства, в якій Віталій Бєлобров проходив як один з підозрюваних.

По суті справу почали слухати тільки у 2015 році. Вона стосувалася компанії, яка обманом збирала кошти з довірливих громадян під виглядом інвестицій.

Простіше кажучи – «фінансової піраміди». Віталій Бєлобров працював в ній менеджером.

З метою масового залучення громадян до участі у «піраміді» та заволодіння їхніми грошима, спільники створили «Благодійний фонд «Прогрес»».

Під виглядом проведення інформаційних семінарів та лекцій вони збирали кошти на рахунок фонду.

Людині для участі в «фонді» пропонували зробити внесок у розмірі 2500 доларів і, отримавши статус «партнера», запрошувати нових осіб.

В результаті, за рахунок внесків перших двох запрошених, ця людина отримувала по 300 доларів кожного приведеного ним.

За рахунок внесків третіх і наступних осіб сума збільшувалась вже до 900 доларів з кожного «партнера», якого приведуть в систему товариші «третього», і т. д.

Далі 200 доларів присвоювались «маркетинг-менеджерами». З 1100 доларів частина надсилалась у БФ «Прогрес», а більшість присвоювали керівники і організатори схеми.

Учасників піраміди «обробляли» техніками психологічного впливу. Суд над Бєлобровом і компанією тривав сім років і закінчився нічим.

Наадаємо, Львівська УПЦ МП перейшла до ПЦУ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ласував качкою: в одній із водойм на Херсонщині помітили крокодила (фото) Ласував качкою: в одній із водойм на Херсонщині помітили крокодила (фото)
В одній з водойм, що утворилася на місці, де раніше видобували пісок, виявили крокодила, який ласував качкою.
Loading...
Load next