Повернення військовим премії у 30 тис. грн набрала - петиція набрала необхідну кількість голосів

Повернення військовим премії у 30 тис. грн набрала - петиція набрала необхідну кількість голосів

Петиція до президента Володимира Зеленського із проханням повернути військовим премії у розмірі 30 тисяч гривень набрала необхідну кількість голосів.

Про це йдеться на сайті електронних петицій.

У петиції президента закликають сприяти поверненню військовослужбовцям України премії у розмірі 30 тисяч гривень.

Нині таку доплату отримують лише ті, які виконують безпосередньо бойові завдання. 

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до державного бюджету, яким видатки на оборону збільшуються на понад пів трильйона гривень. Але запропоновані зміни до бюджету не стосуються повернення додаткової винагороди в ЗСУ, - наголосив автор петиції, народний депутат Олексій Гончаренко.

Зараз 30 000 гривень доплати залишили тільки тим військовим, які виконують бойові завдання. Мінімальна заробітна плата у ЗСУ була підвищена з 13 000 гривень до 20 100 гривень. Але таке підвищення не може компенсувати втрати 30-тисячної доплати. Крім того, в армії негативно сприйняли зниження виплат, адже це підриває довіру військових.

У країні під час війни головним пріоритетом є фінансування ЗСУ. Саме вони зараз борються за незалежність та свободу, саме завдяки їм наша країна може зараз існувати. Ці люди ризикують найціннішим – власним життям – заради життя наших дітей. Необхідно відновити соціальну справедливість, - йдеться у петиції.

Відтак нардеп разом з громадськістю закликав президента України дати відповідні розпорядження Уряду і знайти можливість повернути військовим додаткові 30 000 гривень.

Станом на 10 ранку, 8 квітня петицію підтримали понад 26 тисяч українців.

Нагадаємо, На Львівській митниці виявили ще одну корупційну схему

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next