Окупанти втратили кращі літаки на початку вторгнення в Україну – Ігнат

Окупанти втратили кращі літаки на початку вторгнення в Україну – Ігнат

Росіяни втратили свої кращі літаки у перші тижні повномасштабного вторгнення в Україну – СУ-30, СУ-34, СУ-35 та інші.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Російські літаки, які були збиті в перші тижні війни, були одні з кращих. Це СУ-34,СУ-30, СУ-35, а вертольотів скільки. Доволі потужні цифри, російська авіація зазнала втрат спочатку, коли недооцінила нашу авіацію, повірила власній пропаганді, – повідомив речник.

Якщо брати все авіаційне угруповування, то 1 до 6 приблизно, така у порівнянні з українською авіацією була нерівновага на користь росіян. А якщо ви додасте ще технології, які вкладені у російські літаки, тобто модернізація СУ-27 у СУ-30, потім вже з'явилися СУ-30, СУ-35, то тут можна приблизно 1 до 10 рахувати... Українські пілоти робили неможливе, – додав Ігнат.

Крім цього, Ігнат розповів, що командувач Повітряних Сил закликав кілька тижнів тому серед своїх колег, командувачів Повітряних сил країн-членів НАТО, створити авіаційну коаліцію під гаслом «Перемога на землі кується в небі».

Саме небо потрібно контролювати, мати перевагу в повітрі, що досягається винищувачами F-16. Перш за все, потрібно рішення про те, що така передача, винищувачів покоління 4+, відбудеться, і вже тоді будемо говорити і про підготовку інженерів, авіаторів, – пояснив він.

Нагадаємо, Українці в Польщі: майже 40% біженців планують залишатися в країні - опитування

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next