Італія передала Україні десятки САУ

Італія передала Україні десятки САУ

Італія відремонтувала та передала Україні десятки самохідних артилерійських установок M109L, деякі з них вже перебувають на передовій.

Про це повідомляє La Reppublica.

Як зауважує видання, 14 квітня очевидці помітили на станції Удіне на північному сході Італії установки, які транспортували залізницею, однак деяка частина САУ вже застосовується українськими військами на фронті.

Ось уже кілька тижнів на кількох відео, знятих в Україні, видно, як потужні M109L ведуть вогонь по російських позиціях. Це свідчить, наскільки важливим є внесок Італії у військові операції опору, — пише видання.

Як зазначають журналісти, серед вже присутніх на фронті налічується не менше тридцяти гусеничних гаубиць. При цьому деякі джерела говорять про вдвічі більшу кількість установок, які Італія передає Україні.

Усього Києву вже передано або буде передано шістдесят машин найближчим майбутнім, — йдеться у повідомленні.

Рішення про передачу артилерії Україні було ухвалене за часів прем’єрства попереднього очільника уряду Італії Маріо Драгі, зауважує видання. САУ M109L відремонтовані та передані на фронт завдяки американському фінансуванню.

Нагадаємо, У Мексиці прокинувся один із найактивніших вулканів світу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео) Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик
Під час весільної забави у Італії загинула 3-річна дитина з України. Хлопчик впав у невеличкий басейн з водою та потонув.
Loading...
Load next