Боєприпаси для України можна закуповувати поза межами ЄС - посол Естонії

Боєприпаси для України можна закуповувати поза межами ЄС - посол Естонії

Якщо країни Європейського Союзу не можуть швидко виробити достатню кількість снарядів для України, вони мають звернутися до партнерів з-поза меж ЄС і зробити все можливе якнайшвидше.

Про це заявив посол Естонії в Україні Каймо Кууск на брифінгу тему: «Як Естонія підтримує Україну під час війни?» у Медіацентрі Україна.

Якщо Європа не може виробити достатню кількість снарядів у стислі терміни, ми маємо звернутися до наших партнерів... і сказати, що нам треба виробляти снаряди для України, тому що вони їй насправді потрібні. Наприклад, ми можемо звернутися до Туреччини, яка є членом НАТО, або до Південної Кореї, яка не член НАТО, але є нашим союзником у Азійсько-Тихоокеанському регіоні, або до Канади і, звісно, до США. Ми всі в одному човні і маємо зробити все, що можемо, якомога швидше, - сказав Кууск.

Дипломат зауважив, що естонцям «трошки набридли» розмови деяких партнерів про те, «що, бачте, наші склади будуть спустошені після того, як ми передамо снаряди Україні».

Коли наші (естонські - ред.) склади будуть спустошені, ми повинні будемо почати виробляти нові снаряди, в тому числі для України, тому що вони їй конче потрібні, - зазначив посол Естонії.

Нагадаємо, Львівська міськрада обмежила продаж алкоголю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next