У Миколаєві СБУ схопили ворожого інформатора, який "навів" ракету на будинок

У Миколаєві СБУ схопили ворожого інформатора, який "навів" ракету на будинок

Служба безпеки викрила інформатора рф, який “навів” російську ракету на житлову багатоповерхівку в Миколаєві.

Повідомляється, що саме за його наведенням окупанти завдали ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року, зазначає СБУ.

Унаслідок ворожого обстрілу загинуло вісім мирних жителів, у тому числі неповнолітня дитина. За даними слідства, зловмисником виявився таксистом. Російська спецслужба залучила його до співпраці у серпні минулого року. Як відомо, на нього звернули увагу через проросійську активність в одному з Telegram-каналів.

Так, підробляючи таксистом, він об’їжджав територію обласного центру і фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Зокрема, чоловік намагався входити в довіру до своїх пасажирів і розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки. А також передавав окупантам координати об’єктів цивільної інфраструктури, які знаходились біля житлових будинків.

За кожне виконане завдання ворожий інформатор отримував до 5 тисяч грн. Гроші перераховували на його власну банківську картку. Під час обшуку за місцем його проживання виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Нагадаємо, Україна потребує більше часу для проведення контрнаступу - Зеленський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next