Україна до кінця року отримає ще дві системи ППО Iris-T

Україна до кінця року отримає ще дві системи ППО Iris-T

Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T збільшиться в три рази, і їх загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник у ефірі телемарафону.

Станом на сьогодні ми маємо 2 системи Iris-T в Україні, 2, які були нам обіцяні ще минулого року, будуть доправлені до кінця цього року. Тобто ми матимемо 4 системи, - повідомив Мельник.

За його словами, в контракті, який був вкладений між компанією Diehl та урядом Німеччини, передбачене виробництво ще 4 систем Iris-T.

Я сподіваюся, буде якраз 4, які зараз є, 4 обіцяні та 4, які нам вдасться отримати протягом наступних півтора року. Це буде великий крок вперед, - наголосив він.

Заступник міністра також наголосив, що під час розмови з керівником компанії, той запевнив, що попри інші замовлення, Україна - пріоритет номер один, а всі поставки Україні на першому місці.

Ви бачите, росіяни намагаються виснажити нашу систему дронами, щоб ми використали дорогоцінні ракети. Так само і тут виробництво вдалося розширити. Тому я думаю, що незабаром не тільки Київ буде захищено, але й інші великі та менші міста України, - наголосив Мельник.

Нагадаємо, У Польщі готуються розпочати ремонт українських Leopard 2

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти збили власний безпілотник, а керівництву доповіли, що знищили український "Байрактар" Окупанти збили власний безпілотник, а керівництву доповіли, що знищили український "Байрактар"
Ось так воює «друга за потужністю армія світу».
Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото) Повітряні сили України посили систему ППО на північному напрямку (фото)
Підрозділи радіотехнічних та зенітних ракетних військ суттєво посилили систему радіолокаційної розвідки та зенітного ракетного прикриття у Чернігівській області.
Loading...
Load next