8 режим блекауту за час окупації: ЗАЕС знеструмлена через обстріл

8 режим блекауту за час окупації: ЗАЕС знеструмлена через обстріл

Унаслідок обстрілу в ніч на 22 травня відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ , з якої живилась Запорізька АЕС.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

Внаслідок безглуздого терористичного обстрілу рашистами в ніч на 22 травня, о 5:26 відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої для власних потреб живилась тимчасово окупована Запорізька АЕС. Вже всьоме з початку окупації рашистськими терористами української станції (4 березня 2022 року), ЗАЕС переходить в режим блекауту, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після втрати зовнішнього живлення, яке життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС і запасу палива вистачить на десять діб. Зворотний відлік розпочався.

В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу, може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Подальша окупація ЗАЕС росією постійно погіршує умови підтримання станції на межі ядерної та радіаційної аварії. Ядерний тероризм росії «має негайно зупинитись, а загарбники покинути територію станції і міста-супутника Енергодару», - говориться у повідомленні.

Наразі терміново необхідні дії усієї міжнародної спільноти задля виведення рашистських терористичних угрупувань з території Запорізької АЕС, передачі її під повний контроль компетентного легітимного оператора – українського Енергоатома, та відновлення умов збереження ядерної, радіаційної і фізичної безпеки ядерного об‘єкта, – додали в компанії.

Нагадаємо, Україна може отримати кілька десятків винищувачів F-16 - Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Loading...
Load next