Швейцарія може перепродати 25 танків Leopard Німеччині для відправки в Україну

Швейцарія може перепродати 25 танків Leopard Німеччині для відправки в Україну

Швейцарія може перепродати 25 танків Leopard їх виробнику Rheinmetall.

Уряд Швейцарії підтримав виведення з експлуатації 25 вдосконалених бойових танків Leopard 2 з метою їхнього перепродажу Німеччині, що може дозволити західним країнам надіслати більше військової допомоги Україні. Тепер швейцарський парламент має вирішити це питання, інформує Reuters.

У лютому Німеччина звернулася до Швейцарії з проханням продати частину танків виробнику зброї Rheinmetall, що дозволить допомогти в озброєнні країн-членів Європейського Союзу та НАТО. Це питання є чутливим для швейцарської влади. Відповідно до законів про нейтралітет і окремого ембарго на поставки зброї, Швейцарії заборонено відправляти зброю безпосередньо в Україну. Наразі швейцарські військові мають 134 танки Leopard 2 на озброєнні та ще 96 на зберіганні.

Німеччина, Польща, Португалія, Фінляндія та Швеція надсилають танки Leopard в Україну, щоб допомогти українцям захиститися від російського нападу. Раніше Берн заблокував запити Німеччини, Іспанії та Данії на дозвіл реекспорту в Україну боєприпасів швейцарського виробництва, які вони раніше закупили. Але це питання стає все більш суперечливим у Швейцарії, оскільки проукраїнські зміни в громадських і політичних настроях чинять тиск на уряд, щоб скасувати заборону на експорт швейцарської зброї в зони бойових дій.

Нагадаємо, Фінляндія направила новий пакет військової допомоги Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next