15 років тюрми: зрадник «зливав» до рф дані про оборону північних рубежів України

15 років тюрми: зрадник «зливав» до рф дані про оборону північних рубежів України

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ще одного російського агента, який збирав розвіддані про оборону прикордонних районів Чернігівської області.

За даними слідства, ворога цікавили місця базування підрозділів СБУ, Збройних Сил України, Держприкордонслужби, поліції і ДСНС.

Також ворожий агент планував передати своєму російському «куратору» локації однієї з районних лікарень і місцевої військово-цивільної адміністрації.

За кожне виконане завдання окупанти обіцяли йому до 3 тис. грн на банківську картку.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у жовтні минулого року.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років ув’язнення.

Як встановили слідчі, злочинцем є неодноразово засуджений мешканець Сєвєродонецька, який раніше відбував покарання за крадіжку та розбій.

Декілька років тому рецидивіст переїхав на Чернігівщину як переселенець зі сходу України.

На початку повномасштабного вторгнення його завербував представник російської спецслужби, який надав агенту оперативний псевдонім «Тор» і визначив завдання розвідувально-підривної діяльності.

За вказівкою агресора їхній поплічник фотографував українські об’єкти з прив’язкою до місцевості та позначав їхню геолокацію на електронних картах.

Потім ці відомості переправляв російській спецслужбі через месенджер.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, Уряд ухвалив питання виплат та збільшення відпустки військовослужбовцям

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
Loading...
Load next