Ремонтував окупантам техніку: на Київщині зловили колаборанта

Ремонтував окупантам техніку: на Київщині зловили колаборанта

У Борисполі заарештували чоловіка, який майже пів року співпрацював з окупантами на тимчасово захопленій території Луганської області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, зловмислик перевозив особовий склад росіян та боєприпаси. Ба більше, він на власному подвір’ї влаштував “СТО” для ремонту ворожої техніки, у тому числі підбитих українськими воїнами БТРів.

За це окупанти дозволяли своєму поплічнику безперешкодно переміщатися по району та грабувати будинки людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Однак навесні 2023 року, коли внаслідок наступальних дій ЗСУ лінія фронту наблизилась до околиць його селища, поплічник виїхав на Київщину.

Тут він намагався “легалізуватися” під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу, – зазначили в СБУ.

Правоохоронці встановили його місцеперебування та затримали. На підставі зібраних доказів чоловікові оголосили про підозру в колаборації.

Зловмиснику “світить” 15 років тюрми.

Нагадаємо, В "коаліцію винищувачів" входить уже вісім країн – Єрмак

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next