Перед нами – історична можливість встановити століття миру в Європі - Моравецький

Перед нами – історична можливість встановити століття миру в Європі - Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав відвернути перемогу Росії в повномасштабній війні в Україні, що є "смертельною загрозою" для Європи.

Про це він сказав у зверненні до учасників конгресу Polska Wielki Projekt ("Польща – великий проєкт") у Варшаві, повідомляє "Польське радіо".

У записі, зверненому до учасників конгресу, Моравецький розповів про роль Європи та загрозах для неї.

Сьогодні для Європи існує насамперед одна смертельна загроза – перемога Росії, яка є антиподом усіх цінностей, що ми плекаємо, Росії, яка хоче не розвитку, а повернення до епохи імперського завоювання, не хоче нових технологій, лише старої брехні, – вважає він.

Принагідно прем’єр Польщі розкритикував Захід, який "проспав пробудження" Росії після подій у Грузії та на Кавказі, а також репресій проти власного населення.

Захід і надалі жив дурною надією на стабілізацію відносин. Коли Росія готувалася до поділу України, багато західних країн продовжували продавати їй зброю, – вважає Моравецький, зазначивши, що ситуація змінилась лише після нападу РФ на Україну.  Перед нами відкрилася історична можливість. Україна відновить свій суверенітет і свободу, а Польща відновить безпеку на своїх кордонах, а Європа матиме століття миру, якому не загрожуватиме російський імперіалізм, – додав він.

Нагадаємо, Україна може відновити контроль над окупованим Кримом вже цьогоріч - Воллес

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next