СБУ затримали 7 інтернет-агентів рф в різних регіонах

СБУ затримали 7 інтернет-агентів рф в різних регіонах

Служба безпеки України нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще сімох ворожих агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соціальних мережах.

Про це повідомляє СБУ.

Основну частину деструктивних матеріалів вони брали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної обстановки в різних регіонах України», - ідеться в повідомленні.

Так, жителька Києва на власній сторінці в забороненій соцмережі «Одноклассники» регулярно виправдовувала збройну агресію РФ проти України.

Також вона публікувала заклики до захоплення органів влади держави та зміни кордону.

Їй повідомили про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

СБУ заблокувала пропагандистську діяльність жителя Сум. У Фейсбуці він розміщував наративи Кремля про нібито «громадянську війну» в Україні та героїзував терориста Олександра Захарченка.

У Дніпропетровській області затримали трьох ворожих поплічників, які підтримували агресивну війну проти України та закликали до співпраці з російськими загарбниками.

Крім того, один із зловмисників публікував дописи, в яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави і вихваляв очільників Кремля, - ідеться в повідомленні.

У Тернополі викрили інтернет-агітатора, який дискредитував українських захисників, які захищали Маріуполь. При цьому фігурант був учасником низки громадських об’єднань та ініціатив, пов’язаних з колаборантом Кирилом Стремоусовим та лідером фейкового «народовладдя» Балахніним.

У Миколаївській області викрили директора місцевого підприємства, який в «Одноклассниках» активно закликав до захоплення території України.

За даними слідства, фігурант є уродженцем Макіївки Донецької області. Після тимчасового захоплення міста він підтримував зв’язок з місцевими колаборантами.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, У Балтійському морі починаються мастшабні навчання НАТО "BALTOPS"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next