Окупанти атакували дев'ять регіонів України

Окупанти атакували дев'ять регіонів України

Російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 4 червня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 5 обстрілів із мінометів та артилерії Новгород-Сіверського району. Без жертв та руйнувань.

Сумську область вночі та вранці росіяни обстріляли 9 разів, зафіксовано 54 вибухи.

Під вогнем перебували Миколаївська, Шосткинська, Свеська, Середино-Будська, Юнаківська громади.

Вчора протягом дня російські війська здійснили 10 обстрілів. Зафіксовано 87 вибухів.

Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Краснопільська, Юнаківська громади. Є поранений та руйнування інфраструктури.

Війська РФ 89 разів обстріляли 22 населені пункти Запорізької області: двічі з авіації та двічі з БПЛА, вісім - РСЗВ та 77 артобстрілів.

Під вогнем опинилися Гуляйполе, Оріхів, Полтавка, Чарівне, Темирівка, Чарівне, Кам'янське, Степове та інші прифронтові населені пункти. Зруйновано ще 16 цівильних об'єктів.

У Дніпропетровській області внаслідок удару ракетою по Підгородньому Дніпровського району дівчинка 2021 року народження загинула, 22 людини (з них 5 дітей) постраждали. Чотирьох людей врятували з-під завалів.

Частково зруйновані два двоповерхові житлові будинки, пошкоджені приватні оселі, магазин, автомобілі, газогони.

Близько 2-ї години ночі ворог обстріляв Нікополь з артилерії. Пошкоджено 9-поверхівку та дві 5-поверхівки.

Вночі над Дніпропетровщиною були знищені дві ворожі крилаті ракети та один БпЛА.

У Харківській області вранці російська армія обстріляла Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджено будівлю управління Державної казначейської служби України, частково зруйновано два будинки.

Також вранці ворог з вертольотів обстріляв село Івашки Богодухівського району.

Внаслідок танкового обстрілу села Гур'їв Козачок Богодухівського району зафіксоване пряме влучання у будинок культури.

Минулої доби ворог масовано бив щонайменше по 23 населених пунктах на Харківщині.

На Слобожанському напрямку війська РФ завдали авіаційного удару в районі Гатища, з мінометів та артилерії обстріляли Івашки, Уди, Ветеринарне, Козачу Лопань, Гоптівку, Високу Яругу, Пильну, Зелене, Веселе, Старицю, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Вільчу, Бочкове, Бударки та Чугунівку.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове.

Вчора у Вовчанську Чугуївського району обстрілом пошкоджено заклад освіти, два приватні житлові будинки.


Внаслідок удару по селу Першотравневе Ізюмського району пошкоджено приватний будинок, поранена жінка віком 74 років.

У Луганській області ворог безуспішно атакував поряд із Новоселівським та Білогорівкою.

З авіації росіяни вдарили по Сергіївці та Білогорівці.

Артилерійський вогонь загарбники відкривали в бік Новоселівського, Макіївки, Невського та Білогорівки.

За добу агресори здійснили 110 обстрілів Луганщини (випустили 413 снарядів).

Минулої доби в Донецькій області чотири людини загинули і восьмеро зазнали поранень.

Росіяни обстріляли 15 населених пунктів, серед яких Торецьк, Слов’янськ, Костянтинівка, Гірник, Авдіївка, Часів Яр, Сіверськ, Курахове, смт Нью-Йорк, село Карлівка та інші.

Пошкоджені 36 об’єктів, у тому числі 18 житлових будинків (один багатоквартирний), два будинки культури, торговельний центр, магазин, загальноосвітня школа, цехи заводів, лікарня, музична школа, професійний ліцей.

У Миколаївській області росіяни вчора з артилерії били по акваторії Очаківської громади. Ввечері та зранку ворог обстрілював Очаків.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 56 обстрілів (випустили 287 снарядів), з них по Херсону — сім обстрілів (39 снарядів). Російські військові поцілили у райони 22 населених пунктів. Жертв та постраждалих немає.

Нагадаємо, У Львові святкуватимуть 129-річчя першого рейсу міського електротрамвая

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next