На Херсонщині починає спадати рівень води

На Херсонщині починає спадати рівень води

У Херсонській області нарешті почав зменшується рівень підтоплень − за минулу ніч вода спала приблизно на 20 см, триває евакуація людей та тварин.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

По оперативній ситуації: в середньому по правобережжю вода тримається на відмітці 5,38 м, по Херсону − 5,35 м. Вже бачимо, що на 20 см за ніч вода спала.

Попередньо на сьогоднішній ранок затоплено 3 624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини.

На ранок евакуювали 2 352 людини. Рятуємо і друзів наших менших − евакуйовано близько 550 тварин, – повідомив Прокудін.

Він закликав усіх, хто перебуває у зоні підтоплення виїжджати, а не намагатися пересидіти, бо так люди наражають себе на небезпеку. Він запевнив, що влада допоможе з евакуацією, розселенням і матеріальною допомогою.

Усі служби працюють цілодобово, кожен тримає свій фронт − і ніхто не жаліється. Єдине, чого нам бракує − це лише часу. 24 годин на добу мало, щоб вирішити усі питання. Але ми створили кол-центр 0 800 101 102, який оперативно прийматиме всі дзвінки, – повідомив Прокудін.

 Херсонська ОВА також закликала усіх волонтерів з човнами, які планували долучитися до рятувальної операції, наразі утриматися від відвідування Херсона. Прохання пов’язане з тим, що через постійні російські обстріли безпекова ситуація в місті погіршилася.

За необхідності ми окремо повідомимо, якщо буде потреба в такій допомозі! Нині достатньо сил, щоб рятувати людей та тварин із затоплених територій, − наголосили в ОВА.

Нагадаємо, У полоні вогню: у селі Замочок неподалік Львова горів житловий будинок

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next