Ремонти енергоблоків АЕС тривають з випередженням графіків – Галущенко

Ремонти енергоблоків АЕС тривають з випередженням графіків – Галущенко

Енергетична система країни отримає додаткові 1000 МВт потужності завдяки введеному в роботу після планового ремонту енергоблока однієї з українських АЕС.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Після надскладної зими, яка стала викликом для енергетиків і всіх українців, триває найбільш масштабна за часи Незалежності ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах. Завдяки злагодженій і професійній роботі атомникам вдалося на 20 днів раніше провести та завершити ремонт одного з блоків АЕС. Він додасть в енергосистему необхідні 1000 МВт потужності для посилення її стійкості. Для споживачів це означатиме: потужність у системі є, енергопостачання буде стабільним, отже, жодних приводів для хвилювань та спекуляцій з приводу можливих відключень побутових споживачів немає, - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Очільник Міненерго додав, що введення в роботу атомного блоку раніше запланованого строку особливо важливо в умовах зменшення гідрогенерації країни через терористичні дії окупантів та підрив дамби Каховської ГЕС, та висловив сподівання, що такими ж темпами буде відбуватися ремонт інших енергооб’єктів, які зараз тривають по всій країні.

Нагадаємо, В Україні спростили процедуру перереєстрації вживаних авто

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next