На Херсонщині затримали двох колаборантів, один з них хотів мобілізуватися до НГУ

На Херсонщині затримали двох колаборантів, один з них хотів мобілізуватися до НГУ

Служба безпеки і Національна поліція України затримали двох колаборантів, які працювали в херсонській тюрмі, де росіяни утримували викрадених жителів Херсонщини.

Про це повідомляє СБУ.

До окупації зловмисники працювали на меблевому комбінаті у Херсоні. Після захоплення місті загарбниками зловмисники погодилися співпрацювати з росіянами і стали “молодшими інспекторами” “Північної виправної колонії №90”.

У цій тюрмі окупанти утримували, зокрема, учасників руху опору в регіоні. Колаборанти охороняли тюремні камери, в яких утримували потерпілих.

Під час звільнення Херсона зловмисники виїхали до сусіднього селища, де спробували переховуватись від правосуддя. Один із них опісля переїхав до батьків у Южноукраїнськ на Миколаївщину і звідти мобілізувався до однієї з військових частин Національної гвардії України.

Під час проведення обшуків у затриманих виявили “посвідчення” окупаційного органу РФ і фінансові “відомості” про отримання “зарплати” в російських рублях.

Зловмисникам інкримінують порушення за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою. Затриманим загрожує до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, Україна отрмає ще 14 танків Leopard 2 від Данії та Нідерландів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео) СБУ затримала депутата-колаборанта і ліквідувала агентурну мережу окупантів (відео)
Служба безпеки працює, щоб притягнути до відповідальності всіх учасників та організаторів злочинів проти державної безпеки України.
СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео) СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео)
Покаранням за державну зраду є довічне позбавлення волі.
Loading...
Load next