Сі Цзіньпін зустрівся з держсекретарем США Блінкеном

Сі Цзіньпін зустрівся з держсекретарем США Блінкеном

У понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен збирається зустрітися з головою Китаю Сі Цзіньпіном, завершуючи поїздку до Пекіна, яка має на меті переконатися, що "численні суперечки між супердержавами не переростуть у конфлікт".

Про це повідомляє китайське державне медіа CGTN.

Держсекретар Блінкен зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном о 16:30 за місцевим часом, — сказав представник Держдепу.

Зазначається, що зустріч Блінкена з Сі в останній день його дводенного візиту стане першою зустріччю держсекретаря США з китайським лідером з 2018 року, і це може сприяти проведенню саміту між Сі та президентом США Джо Байденом.

Під час першого візиту до Китаю Блінкен провів широкі дискусії з головним дипломатом Китаю Ван І і міністром закордонних справ Цінь Ганом.

Переговори, здавалося, не досягли значного прогресу в подоланні розбіжностей обох сторін з питань, починаючи від Тайваню до торгівлі, прав людини, зупинки потоку синтетичного опіоїду фентанілу або їхнього підходу до війни в Україні.

18 червня державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Пекіна. Він став першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за останні п'ять років.

Нагадаємо, У Каліфорнійській затоці стався землетрус магнітудою 6,4

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next