Пенсіонер з Закарпаття закликав віддати віддати область Угорщині

Пенсіонер з Закарпаття закликав віддати віддати область Угорщині

На Закарпатті Служба безпеки України викрила 67-річного мешканця Берегівського району, який агітував віддати Закарпатську область Угорщині

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Закарпатській області.

Так, співробітники спецслужби викрили та блокували у Закарпатській області діяльність зловмисника, який агітував за прийняття рішень, що несуть загрозу територіальній цілісності України.

За даними слідства СБУ, до злочину причетний 67-річний мешканець Берегівського району. У соцмережі Facebook він пропонував відділити територію Закарпаття від України та приєднати її до Угорщини. Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у його коментарях містилися заклики до порушення територіальної цілісності України.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України.

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Матеріали справи скеровано до суду.

Нагадаємо, На Харківщині затримали жорстокого вбивцю: Чоловік 30 разів вдарив ножем дружину

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next