Я не думаю, що ця війна може тривати роками - Байден

Я не думаю, що ця війна може тривати роками - Байден

Російська війна проти України не може тривати роками, оскільки Росія не матиме таких можливостей, і врешті президент РФ Володимир Путін вирішить, що вона не в інтересах його країни, вважає президент США Джо Байден.

Про це він сказав у четвер під час поїздки до Фінляндії на спільній пресконференції з фінським президентом Саулі Нііністьо.

Я не думаю, що ця війна може тривати роками з двох причин. По-перше, не думаю, що Росія змогла б підтримувати війну вічно, насамперед з точки зору своїх ресурсів і можливостей. По-друге, гадаю, виникнуть обставини, за яких врешті-решт президент Путін вирішить, що продовження цієї війни не в інтересах Росії – ні економічних, ні політичних, ні будь-яких інших. Але я не можу точно передбачити, як це станеться, – сказав Байден.

За його словами, буде видно, що «Україна просувається у своєму наступі, а це, у свою чергу, призведе до врегулювання шляхом переговорів десь на цьому шляху».

За його словами, для Путіна війна вже програна.

На запитання про те, чи утримає (рішення щодо майбутнього членства України в НАТО) Путіна від продовження бойових дій чи ні, відповідь така: війна вже програна. У Путіна є реальна проблема. Як він виходитиме з цього? Що робитиме далі? – зазначив Байден.

Майбутні домовленості залежатимуть від того, що «Путін вирішить робити, але у нього немає можливості виграти війну в Україні: він уже програв цю війну», – повторив Байден.

Раніше Байден заявляв, що Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. При цьому Сполучені Штати, які згуртували інші країни для підтримки України в умовах протистояння російській агресії, не похитнуться у своїй відданості захисту українців, а також відстоюванню демократії та свободи.

Нагадаємо, МОК не запрошуватиме рф та білорусь на Олімпійські ігри 2024

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next