500 дронів для України: у Литві стартує акція збору коштів

500 дронів для України: у Литві стартує акція збору коштів

У Литві стартує акція "Пісні дронів", яка має на меті зібрати 300 тисяч євро, за які закуплять 500 дронів-камікадзе для України.

Про це розповів засновник організації "Maži, bet stiprūs" (Малі, але сильні) Раймундас Алекнавічюс, яка проводить акцію, повідомляє Delfi.

Він зазначив, що на фронті відбувається як контрнаступ українських сил, так і нові атаки Росії, а одним із найвпливовіших чинників війни є зростаюче використання дронів.

Війна в Україні увійде у світову військову історію як війна технологій дронів, що постійно еволюціонують. Поряд із бойовими "Bayraktar", комерційними DJI і різними безпілотниками з нерухомим крилом, у війні України і Росії нині дедалі більшого значення набувають дрони-камікадзе типу FPV, – сказав Алекнавічюс.

Він зауважив, що Росія нещодавно закупила тисячі безпілотників, які завдають величезної шкоди військовим України.

Іноді здається, що в окупантів так багато китайських дронів-камікадзе, що вони використовують їх як кулі, – додав Алекнавічюс.

Акція підтримки України "Пісні дронів", що стартувала 19 липня, триватиме до 24 серпня – Дня Незалежності України.

"Maži, bet stiprūs" прагне зібрати 300 тисяч євро, і на всі зібрані кошти закупити 500 одиниць розроблених українськими та литовськими експертами з безпілотників дронів-камікадзе TORO типу FPV, що вважаються одними з найкращих дронів-камікадзе у своєму класі.

Нагадаємо, Зеленський відзначив державними нагородами 114 військових

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next