Резніков: Літаки F-16 будуть, оптимістично – наступного року

Резніков: Літаки F-16 будуть, оптимістично – наступного року

Літаки F-16 будуть, це вже хороша новина, але спочатку почнеться навчання персоналу.

На цьому наголосив міністр оборони України Олексій Резніков.

Ми повернулися з Вільнюса, де 11-ма країнами було підписано меморандум про навчання українських пілотів на F-16. Спочатку було 10, потім доєдналася Румунія. Я подякував усім міністрам. Я думаю, що в серпні почнуться перші навчання наших пілотів та інженерів-техніків в одній із 11-ти країни, – цитує міністра оборони його пресслужба.

Він додав, що вчора на «Рамштайні» міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підтвердив, що Польща, яка також приєдналась до цього проєкту, дає своє обладнання і можливості.

Тому ми в декількох країнах паралельно вчитимемо пілотів та інженерів-техніків. Ми ж тут в Україні робитимемо своє «домашнє завдання»: оцінимо спроможності наших аеродромів, де будуть використовуватись літаки і зробимо інфраструктуру для них (укриття, забезпечення, заправні станції тощо). Я про це говорив з пані Анітою Ананд – Міністеркою оборони Канади, бо в них немає літаків F-16, але вони підтримують ідею розвитку інфраструктури і в такий спосіб будуть у цій коаліції. Як тільки будуть готові інфраструктура й пілоти, спроможні виконувати бойові завдання, а інженери будуть готові цю техніку обслуговувати, в цей момент партнери будуть приймати рішення: «Ok, тепер літаки!». Тому це трішки забере часу. Оптимістично думаю, що це наступний рік, – зазначив Олексій Резніков.

Нагадаємо, Зеленський відзначив державними нагородами 114 військових

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next