За останні місяці в Україні знищили до 20 000 з ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

За останні місяці в Україні знищили до 20 000 з ПВК «Вагнер» - розвідка Британії

За кілька місяців на війні в Україні було вбито до 20 000 завербованих засуджених із російської ПВК «Вагнер», незабаром останніх в'язнів звільнять зі служби.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

У відомстві зазначають, що схема вербування «Проєкт К» засуджених у в’язниці досягла свого піку на початку цього року, до угруповання вдалося залучити щонайменше 40 000 чоловіків.

Значна кількість засуджених, ймовірно, приймуть пропозицію продовжити працювати з ПВК «Вагнер» як професійні контрактники, – припускають британські експерти.

Водночас обов’язок вербування тюремників перейшов до Міноборони РФ, йдеться у матеріалі.

Кінець схеми ставить крапку в історії ПВК та війни Росії в Україні, – вважають аналітики.

У британському Міноборони підсумовують, що солдати, залучені до угруповання за цією схемою, дали змогу Росії захопити Бахмут, що було однією з небагатьох заяв про успіх на війні в Україні. Також «Проєкт К» зробив можливим здійснення невдалого заколоту Євгена Пригожина у червні.

Це також знаменує собою один із найкривавіших епізодів сучасної військової історії: за кілька місяців було вбито до 20 000 засуджених найманців, – зазначили експерти розвідки.

Нагадаємо, Зеленський звільнив посла у Британії Пристайка

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер" Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер"
18 червня 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців повідомила, що з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" було збито російський літак Су-25 – і той "гепнувся гучно та яскраво".
Loading...
Load next