Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів - Череватий

Сили оборони щодня просуваються на сотні метрів - Череватий

На Бахмутському напрямку Сили оборони України щодня просуваються на сотні метрів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України тримають ініціативу, давлять на ворога, потроху звільняють українську землю метр за метром, щодня - сотні метрів, щотижня – кілометри, прийде час – це будуть і десятки кілометрів. Ворог відчайдушно чинить супротив. За цю добу 493 рази накрив наші позиції різними типами і калібрами артилерії. Сім боєзіткнень відбулося, два авіаудари. В ході боєзіткнень 94 окупантів знищено, 152 зазнали поранення, знищено суттєво військову техніку ворога: танк, три бойові машини піхоти, дві 203-мм САУ «Піон», три гармати, ЗРК «Бук», а також безпілотник «Орлан 10», п'ять автомобілів і один пункт управління БПЛА, - повідомив Череватий.

Крім того, за його інформацією, на Лимансько-Куп'янському напрямку ситуація більш напружена, ворог намагається прорвати оборону українських захисників.

Ворог уже тривалий час намагається там прорвати нашу оборону, і в останній тиждень знову спричинив ескалацію, сподіваючись, що прорве нашу оборону і вийде на річку Оскіл. По-друге, зможе відволікти сили і засоби нашого угруповання від поступального, але невпинного руху на Бахмутському напрямку. Ця доба теж була дуже активна - 663 рази ворог бив по нас усіма видами артилерії, - розповів речник.

Він повідомив, що 108 окупантів на цьому напрямку було знищено, 185 зазнали поранень. Крім того, знищено ворожий танк, два БМП, бойову ремонтно-евакуаційну машину, легкий броньований тягач, самохідний міномет «Тюльпан», а також безпілотник та склад з боєприпасами.

Нагадаємо, Цифровізація будівництва: оновлено ще дві будівельні послуги на порталі Дія

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next