В Україні розпочала роботу чергова Місія МАГАТЕ

В Україні розпочала роботу чергова Місія МАГАТЕ

В Україні розпочала роботу місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

Військова агресія рф призвела до значного негативного впливу на систему державного регулюючого контролю в Україні. Однак пріоритетом №1 має залишатись забезпечення захисту персоналу, населення, довкілля при використанні та виробництві джерел іонізуючого випромінювання. Я радий вітати експертів МАГАТЕ в Україні та впевнений, що робота Місії матиме ефективні результати, - сказав в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

Зазначається, що місія організована МАГАТЕ на запрошення української сторони. Головною метою місії є надання допомоги Україні в забезпеченні постійного високого рівня радіаційної та ядерної безпеки радіоактивних речовин.

У ході місії експерти МАГАТЕ здійснять ряд інспекційних візитів на українські підприємства та проведуть оцінку поточної ситуації, визначать потреби задля подальшого надання міжнародної технічної допомоги. Місія МАГАТЕ працюватиме в Україні до 31 липня 2023 року.

Нагадаємо, Верховна Рада днями продовжить воєнний стан та мобілізацію

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МАГАТЕ відкриває Центр реагування на ситуацію на Запорізькій АЕС МАГАТЕ відкриває Центр реагування на ситуацію на Запорізькій АЕС
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вирішило відкрити Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій у зв’язку з пожежею на Запорізькій АЕС, що виникла внаслідок обстрілів російських військ..
Loading...
Load next