окупанти відчувають снарядний голод - Гуменюк

окупанти відчувають снарядний голод - Гуменюк

Через знищення складів з боєприпасами армія РФ відчуває нестачу зброї.

Про це розказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, минулого тижня ЗСУ знищили 7 ворожих складів з боєприпасами на Лівобережжі. Унаслідок цього кількість обстрілів півдня України значно знизилася та сягала 30 за добу. Якісна робота ЗСУ по транспортних маршрутах росіян уповільнила та ускладнила їхню логістику.

Час від часу їм вдається підтягувати якісь ресурси з боєприпасів, техніки та особового складу. Але це відбувається не в тій відповідності темпу розвитку бойових подій, тому є просідання в статистиці, коли ворог втрачає можливість атакувати, і кількість обстрілів зменшується. Це прояв снарядного голоду, - пояснила Гуменюк.

Вона також повідомила, що згодом ворог зміг підтягнути ресурси та підняв позначку обстрілів до 90 за добу.

Продовжуючи контрбатарейну боротьбу, ми продовжуємо їх просувати по лівому берегу для того, щоб вони не мали можливості дистанційно обстрілювати. Також мінус 2 склади зброєпостачання. Знов бачимо, що за минулу добу – 54 обстріли – це суттєве зниження, - додала Гуменюк.

Нагадаємо, Нальоти дронів на Москву можуть бути підготовкою до масованої атаки - WSJ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next