Одна з місій МАГАТЕ завершила роботу в Україні

Одна з місій МАГАТЕ завершила роботу в Україні

Завершила роботу місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

31 липня 2023 року в Держатомрегулюванні відбулася підсумкова нарада за результатами роботи місії МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ) в Україні, яка тривала з 25 липня 2023 року, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така місія відбулася в Україні вперше. Протягом тижня роботи фахівці МАГАТЕ відвідали низку українських підприємств, зокрема, ДСП «Об’єднання «Радон», Національний інститут раку, ДП «УДВП «Ізотоп», Національний науковий центр «Інститут метрології».

Представники МАГАТЕ поспілкувалися з керівництвом та персоналом підприємств і змогли пересвідчитися, що усі згадані підприємства зазнали впливів війни: від ризиків і загроз обстрілів з боку окупантів до порушення логістичних ланцюгів.

За результатами роботи місії МАГАТЕ буде підготований детальний технічний звіт, в якому й буде визначено технічну допомогу для кожного із відвіданих підприємств.

Нагадаємо, Бійці «Гвардії наступу» вже на фронті і воюють

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next