Литва закриває два прикордонні пункти через переміщення «вагнерівців»

Литва закриває два прикордонні пункти через переміщення «вагнерівців»

У відповідь на прибуття до білорусі найманців з російської пвк «вагнер» Литва планує закрити два з шести пунктів пропуску.

Про це  заявив заступник міністра внутрішніх справ Литви Арнольдос Абрамавічус, повідомляє  інформагентство BNS.

Найближчим часом буде ухвалене рішення про закриття двох пунктів пропуску. Якщо сьогодні в Польщі практично один пункт пропуску, то у нас їх шість. Одним із запобіжних заходів було б скорочення з шести пунктів пропуску до чотирьох, – сказав Абрамавічус.

Рішення про це, за його словами, має ухвалити уряд.

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Лаурінас Кащунас заявив, що в умовах присутності «вагнерівців» в білорусі закриття окремих пунктів литовського кордону є лише питанням часу.

Я завжди казав, що закриття кордону з білоруссю може бути варіантом, що ми можемо це зробити. Кілька місяців тому комітет ухвалив рекомендаційне рішення подумати про закриття деяких прикордонних пунктів, – сказав Кащунас.

За словами посадовця, у разі загострення ситуації депутати ухвалять постанову про повне закриття кордону.

Президент Литви Гітанас Науседа напередодні заявив, що Вільнюс, Варшава і Рига повинні бути готові разом закрити кордон з Білоруссю, якщо ситуація погіршиться. Польща погоджується, її МВС уважно стежить за ситуацією на кордоні.

Нагадаємо, Уряд Болгарії схвалив надання Україні сотні БТР

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next