У Польщі думають над будівництвом портів для українського зерна

У Польщі думають над будівництвом портів для українського зерна

Для того, щоб допомогти Україні здійснювати більше поставок, у Польщі думають про те, щоб збудувати порти винятково для перевезення зерна.

Про це повідомили у Bloomberg.

З тією ж метою закликають ЄС збільшити пропускну спроможність портів у Балтійському морі. У червні експорт українського зерна через польські порти зріс до 260 тис. тонн – що вдвічі перевищує рівень, який фіксували цьогоріч.

Також Польща веде перемовини із Литвою про перенесення фітосанітарного контролю зі свого кордону до литовських портів – для прискорення транзиту зерна з України.

Натомість, міністр сільського господарства Польщі підтвердив, що у вересні вони не знімуть внутрішню заборону на продаж українського зерна.

Зняття заборони було б можливим лише в тому випадку, якби в Польщі почало закінчуватися зерно, – сказав він.

Хоча термінали Балтійського моря є альтернативою, «основна частина поставок все одно буде проходити більше через південні порти».

Нагадаємо, На Житомирщині затримано російську агентку, яка шукала ремонтні бази ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів
Російські окупанти викрали українські кораблі, які перебували в порту Бердянська.
"Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України "Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України
Ворог вивозить до Кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів.
Loading...
Load next