На Київщині затримали шахрайку, яка ошукала рідних військовополоненого майже на 150 тис грн

На Київщині затримали шахрайку, яка ошукала рідних військовополоненого майже на 150 тис грн

На Київщині  затримали шахрайку, яка обіцяла дружині воїна посприяти у звільненні чоловіка з російського полону.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Жінка, представившись співробітницею Міноборони, пообіцяла дружині військовослужбовця включити її чоловіка до списку військовополонених для обміну рф.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру жінці, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого (ч. 1, 2 ст. 190 КК України), - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, уродженка Чернігівської області, яка нібито займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду допомогти встановити місцеперебування військовополоненого чоловіка. При цьому вона представилась співробітницею Міністерства оборони України. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні його до списків військовополонених для обміну в найкоротший час.

Потерпіла жінка військовослужбовця упродовж травня-червня 2023 року шість разів передала підозрюваній гроші на загальну суму близько 150 тис грн. Після цього жінка перестала виходити на зв'язок та витратила гроші на власні потреби.

В ході слідства з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку. Її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі вирок суду не набрав законної сили.

Досудове розслідування здійснюється Шевченківським управлінням поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.

Нагадаємо, Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер прибув до України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У київському метро затримали п'ятьох диверсантів, один із них ховав боєприпаси в дитячій іграшці У київському метро затримали п'ятьох диверсантів, один із них ховав боєприпаси в дитячій іграшці
У Києві оперативники Нацполіції на станції метро викрили п’ятьох диверсантів. Один із них ховав боєприпаси у дитячій іграшці
Loading...
Load next