Норвезька компанія Defence & Aerospace (Kongsberg) поставить в Україну антидронову систему

Норвезька компанія Defence & Aerospace (Kongsberg) поставить в Україну антидронову систему

Норвезька компанія Kongsberg підписала контракт щодо постачання Україні систем для боротьби з дронами. Поставка складається з кількох систем CORTEX Typhon, розроблених для протидії широкому спектру БПЛА з рішеннями для фізичного ушкодження або іншим способом усунення повітряної загрози. Вартість контракту становить 56 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це повідомили в KONGSBERG.

 Цей контракт забезпечить значне підвищення спроможності Збройних Сил України та підтримає їхню здатність захищати свій народ і свою країну від повітряних загроз, — повідомляє Ейрік Лі, президент Kongsberg Defense & Aerospace.

CORTEX Typhon C-UAS базується на перевіреному програмному забезпеченні та апаратному забезпеченні Teledyne Flir і KONGSBERG, включаючи систему спостереження та дистанційну збройову станцію KONGSBERG (RWS) і інтегроване бойове рішення CORTEX (ICS). У рамках поставки уряд Норвегії надав транспортні засоби Dingo 2, RWS KONGSBERG і зброю.

Як відомо, Міжнародний фонд для України (IFU) був заснований Великою Британією та міжнародними партнерами для виявлення та закупівлі критично важливих можливостей і швидкої доставки їх в Україну. Норвегія та Великобританія є одними з багатьох країн, які зробили внески до фонду.

Нагадаємо, Україна отримає від Литви 6 млн євро на розвиток системи реабілітації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next