Блінкен закликав Конгрес США схвалити допомогу Україні на $24.1 млрд

Блінкен закликав Конгрес США схвалити допомогу Україні на $24.1 млрд

Державний секретар США Ентоні Блінкен засвідчив стабільність підтримки українського народу у боротьбі проти російського вторгнення та закликав Конгрес ухвалити запит адміністрації президента США Джо Байдена на додаткову безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні. 

Про це Ентоні Блінкен сказав під час брифінгу у Державному департаменті США 15 серпня, пише "Голос Америки".

За словами державного секретаря, США та інші партнери України працюють над довгостроковими безпековими зобов’язаннями, щоб гарантувати Україні безпеку від російської агресії у майбутньому. 

Наш департамент працює разом з українськими партнерами над довгостроковими безпековими зобов’язаннями, щоб допомогти Україні стримувати та, за потреби, захиститись проти російської агресії в майбутньому. Україна має чітко усвідомлювати, що наша підтримка постійна, так само – що багато інших країн нададуть схожі зобов’язання Україні, – заявив Блінкен. Я закликаю Конгрес негайно схвалити цей запит на додаткове фінансування.

За словами Блінкена, Сполучені Штати й десятки інших країн продовжать підтримувати українців допоки Україна не здобуде справедливий та міцний мир.

Минулого тижня президент Байден запросив $24.1 мільярди від Конгресу, виконуючи обіцянку і продовжуючи підтримку безпекових, економічних та гуманітарних потреб України, а також допомогу іншим країнам, які відчувають наслідки війни Росії. Українці ведуть боротьбу за свої життя, свободу та за своє майбутнє, – прокоментував Блінкен запит Білого Дому на додаткову допомогу Україні.

Нагадаємо, "Тилові мільйонери": СБУ викрила командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн «бойових» премій

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next