СБУ затримала у Миколаєві двох посадовиць обленерго, які досі чекали на окупацію регіону

СБУ затримала у Миколаєві двох посадовиць обленерго, які досі чекали на окупацію регіону

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність і затримала ще двох чиновниць, які публічно виправдовували вторгнення рф в Україну. Фігурантками є очільниця одного з підрозділів АТ «Миколаі‌вобленерго» та її заступниця.

Про це повідомили в СБУ.

У розмовах зі своїми колегами та підлеглими вони заперечували існування України як держави та висловлювали свої сподівання на захоплення всієї території нашої держави. Також вони виправдовували ракетні удари по Одесі та закликали до масового вбивства українців, які чинять супротив російським загарбникам.

Зловмисниці сподівалися на швидку окупацію Києва, Донбасу та Миколаївщини і навіть робили власні прогнози щодо «термінів» захоплення українських територій. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом чиновницям про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  •  ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисницям загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала російського «крота»: він «зливав» позиції десантників ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Loading...
Load next