Японія почне спірний викид радіоактивної води на Фукусімі

Японія почне спірний викид радіоактивної води на Фукусімі

Прем'єр-міністр Фуміо Кішіда заявив, що Японія почне скидати очищену радіоактивну воду з атомної електростанції Фукусіма в море в четвер, якщо дозволять погодні умови, попри занепокоєння місцевих рибалок і наполегливу опозицію з боку Китаю.

Про це повідомляє Kyodo.

Таке рішення було прийняте на засіданні міністрів, зважаючи на те, що значна кількість води накопичилася на станції з моменту ядерної аварії 2011 року, спричиненої руйнівним землетрусом і цунамі. 

Під час зустрічі в офісі прем'єр-міністра Кішіда пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб утилізувати очищену воду і вивести аварійну станцію з експлуатації у безпечний спосіб, заявивши "Уряд візьме на себе повну відповідальність, навіть якщо це займе десятиліття".

Це схоже на схему спуску води до того, як може спалахнути громадська опозиція, ‒ наголосив Такаші Накадзіма, який керує супермаркетом у префектурі Сома.

Президент компанії-оператора АЕС Tokyo Electric Power Company Holdings Inc., повідомив, що він доручив співробітникам "швидко" розпочати підготовку до скидання води. Один з працівників рибної промисловості в прибережній префектурі Фукусіма зазначив, що рішення про початок скидання води в четвер було "несподіваною атакою", оскільки воно було прийнято без попереднього повідомлення національної федерації рибальства.

Нагадаємо, Російські військові на ТОТ ховаються у приміщеннях шкіл

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next