рф за добу атакувала 10 областей України

рф за добу атакувала 10 областей України

Російська армія за добу здійснила атаки на 10 областей України, є загиблі і поранені.

Про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 15 обстрілів, пролунали 96 вибухів. Війська РФ били по Новгород-Сіверському та Корюківському районах з мінометів та артилерії.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили шість обстрілів, зафіксовано 26 вибухів.

Обстрілів зазнали Хотінська, Дружбівська, Свеська громади. Ворог бив з мінометів. Також здійснено скидання ВОГ із БпЛА по Хотінській громаді.

Вчора росіяни здійснили 20 обстрілів Сумщини, зафіксовано 115 вибухів.

Обстрілів зазнали Великописарівська, Середино-Будська, Краснопільська, Хотінська, Дружбівська, Есманська, Білопільська громади.

У Середино-Будській громаді внаслідок мінометних обстрілів поранено чотирьох людей, пошкоджено сім приватних автомобілів. Також ворог атакував громаду за допомогою дронів-камікадзе. Пошкоджено багатоповерхівку.

У Дніпропетровській області вчора двічі за день ворог атакував Нікополь та Марганецьку громаду з важкої артилерії. Пошкоджені приватне підприємство та житловий будинок.

Вночі росіяни двічі атакували Нікополь - з безпілотника та важкої артилерії.

У Запорізькій області війська РФ обстріляли 24 населені пункти.

Ворог здійснив 84 артилерійські обстріли території Магдалинівки, Оріхова, Залізничного, Гуляйполя, Малої Токмачки, Левадного, Степового, П'ятихаток, Павлівки, Кам'янського та інших міст та сіл на лінії вогню.

Зафіксовано ракетний удар по Запоріжжю, авіаційний — по Єгорівці, шість БПЛА-атак по Малинівці та Новодарівці, а також чотири обстріли із РСЗВ по Приморському, Лук'янівському й Новодарівці.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

У Харківській області вчора ввечері російська армія завдала удару двома ракетами (попередньо, С-300) по Чкалівському Чугуївського району. Зафіксовано влучання двох ракет поряд з адмінбудівлею, в якій розташовані будинок культури, кафе, селищна рада, спортивна зала. Будівля була пошкоджена.

Вчора ворог обстріляв із РСЗВ "Ураган" Шийківку Ізюмського району. Пошкоджено 5 приватних будинків. З пораненням була госпіталізована жінка віком 65 років.

Внаслідок обстрілу села Чернещина Ізюмського району пошкоджені приватні будинки.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Плетенівка, Вовчанськ, Вовчанські Хутори Чугуївського району та Чугунівка Куп'янського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Берестове та Куп’янськ-Вузловий.

У Луганській області ворог з авіації атакував Серебрянське лісництво. За добу росіяни здійснили 149 обстрілів (випустили 543 снаряд).

У Донецькій області за добу троє людей загинули і четверо дістали поранення.

Під обстрілами перебували Авдіївка, Сіверськ, Часів Яр, Нью-Йорк, Богоявленка, Кліщіївка, Закітне, Новоукраїнка, Соловйове, Торське, Шахтарське.

Пошкоджено сім приватних житлових будинків, дві ЛЕП, паливну цистерну фенольно-нафталінового виробництва Авдіївського коксохімзаводу.

В Одеській області вночі росіяни упродовж трьох годин атакували ударними безпілотниками південь. Сили протиповітряної оборони знищили 9 дронів типу Shahed-136/131.

Є влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, де спалахнула пожежа загальною площею 700 кв. м. Серед пошкоджень є і зерносховища.

У Миколаївській області вранці артилерійських обстрілів зазнав Очаків. Горіла суха трава, пошкоджено побутовий газопровід, два житлові будинки.

Вночі ворог також завдавав артилерійських ударів по Очакову. Горіла покрівля церкви.

Вчора росіяни з артилерії били по береговій лінії Куцурубської громади.

Також ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади.

По Херсонській області загарбники здійснили 72 обстріли, випустили 364 снаряди, з них по Херсону — 5 обстрілів (27 снарядів).

За добу одна людина загинула, 5 дістали поранення.

Зранку росіяни скинули дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки в Херсоні. Постраждали шестеро людей. 22-річного чоловіка доставили до медзакладу, іншим лікарі надали допомогу на місці.

Ворог також обстріляв Комишани. Загинула 71-річна жінка. Госпіталізували 55-річного чоловіка.

Через обстріл Миколаївки 66-річний чоловік дістав мінно-вибухову травму і поранення руки.

Нагадаємо, Довелось брати рекордний обсяг аварійної допомоги від Європи - "Укренерго"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next