Прикордонники Польщі виявили кокаїну на майже $54 млн

Прикордонники Польщі виявили кокаїну на майже $54 млн

Прикордонна служба Польщі вилучила майже 440 кілограмів кокаїну на суму близько 180 мільйонів злотих (43,6 мільйона доларів) у балтійському порту Гдиня.

Про це повідомляє Reuters.

Кокаїн був захований у контейнерах, наповнених дошками з Болівії та доставлених із Чилі, повідомили у прикордонній службі.

Експерти встановили, що він (кокаїн) був виключно чистим. Це був великий удар по цій злочинній групі, вони втратили багато грошей, − повідомила офіційна представниця Прикордонної служби Ганна Михальська.

У цій справі затримали 46-річного чоловіка з Мазовецького воєводства в центральній Польщі, і влада заявила про можливість нових арештів.

За даними Європейського центру моніторингу наркотиків та наркозалежності, у 2021 році держави-члени Євросоюзу вилучили рекордні 303 тонни кокаїну. Бельгія, Нідерланди та Іспанія були країнами, які повідомили про найбільші вилучення наркотику, який є другим за поширеністю в Європі після канабісу.

2020 року польська влада вилучила рекордну партію − понад три тонни кокаїну, заховану в бочках із замороженою ананасовою м'якоттю в Гдині.

Нагадаємо, Верховна Рада денонсували три угоди – з рф та снд

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону За добу польські прикордонники зафіксували понад 200 спроб незаконного перетину кордону
За вчорашню добу прикордонна служба Польщі затримала семеро іноземців: 6 громадян Грузії та 1 громадянина Росії.
Loading...
Load next