Чотирьом екскерівникам внутрішніх військ Криму оголосили підозри

Чотирьом екскерівникам внутрішніх військ Криму оголосили підозри

Служба безпеки України оголосила підозри чотирьом ексзаступникам очільника управління колишнього Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС. Під час окупації півострова вони перейшли на бік росії.

Про це повідомляють СБУ та прокуратура Криму.

За даними слідства, наразі експосадовці допомагають проводити масові репресії проти учасників руху опору Криму, також вони причетні до каральних заходів проти жителів тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей.

Серед підозрюваних Олександр Полонський, який до окупації півострова відповідав за роботу з особовим складом. Спецслужбовці кажуть, що він одним із перших «присягнув на вірність росії». Окупанти призначили його «заступником командира окремої бригади внутрішніх військ рф по Республіці Крим та Севастополю».

Ще один підозрюваний — Віталій Степанчук, який раніше займався питаннями щодо тилу у внутрішніх військах МВС. Після вступу до лав окупантів став «заступником начальника управління з матеріального та технічного забезпечення росгвардії по Севастополю». Він організував логістику постачання пального та харчів для росіян, залучених до каральних заходів на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Окрім того, спецслужбовці зібрали докази щодо Віктора Бойка, який до захоплення Криму відповідав за озброєння. Наразі він входить до командного складу так званого «головного управління військ росгвардії по Республіці Крим та Севастополю».

За даними правоохоронців, під його керівництвом проводять масові «зачистки» серед цивільного населення в окупованих районах Запорізької області та Херсонщини.

Співпрацювати з окупантами почав і Сергій Свириденко, який у внутрішніх військах Криму був причетним до питань громадської безпеки. Окупанти призначили начальником штабу військ росгвардії по Севастополю.

Чотирьом колишнім посадовцям оголосили підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 15 років ув’язнення. Наразі встановлюються їхні місця перебування.

Нагадаємо, Шведська компанія H&M планує відновити роботу в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next