НАБУ повідомило про підозру першому заступнику міністра агрополітики та ексзаступнику міністра економік

НАБУ повідомило про підозру першому заступнику міністра агрополітики та ексзаступнику міністра економік

У березні-серпні 2022 року мінітр організував злочинну схему, через яку Укрзалізниця закуповувала польську продукцію в української компанії за завищеною ціною.

Про це повідомляє НАБУ.

Правоохоронці не називають його імені, проте за даними ЗМІ ‒ це Тарас Висоцький, який обіймає цю посаду. Схожу схему організував висопосадовець, який на той час був заступником міністра економіки, проте зараз цієї посади немає. У його схемі продукція постачалася з Туреччини, хоч на ринку були вигідніші пропозиції.

За підсумком цих двох епізодів АТ "Укрзалізниця" зазнала збитків у розмірі 62,5 млн грн.

Про підозру наразі повідомили 2 особам, а саме:

  • першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства ‒ ч. 2 ст. 364 КК України;
  • ексзаступнику міністра економіки ‒ ч. 5 ст.27, ч. 2 ст. 364 КК України. 

Нагадаємо, У Парижі відкрили Київський сквер

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото) Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото)
Поліція Чернігівщини розслідує трагічну смерть 16-річного хлопця на залізниці.
Loading...
Load next