З Херсонщини судитимуть жінку, яка очолювала окупаційну адміністрацію

З Херсонщини судитимуть жінку, яка очолювала окупаційну адміністрацію

Обвинувачена під час тимчасової окупації громади, пішла на співпрацю з російськими загарбниками та обійняла посаду так званої "голови ВЦА Станіславської сільської територіальної громади".

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Жінка здійснювала організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади, всебічно співпрацюючи з ворогом. У вересні 2022 року вона брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму та залучала до протиправної діяльності інших осіб. 

Ставши головою незаконно створеної "дільничної виборчої комісії" на території Станіслав, жінка розгорнула агітаційну кампанію на підтримку псевдореферендуму серед місцевого населення. Особисто видавала членам так званого "виборчому" бюлетені та організовувала подомовий обхід мешканців для проведення незаконного процесу.

Також вона вела протоколи та підрахунки голосів, визнаючи псевдореферендум легітимним.

Нагадаємо, "Пліч-о-пліч": на Херсонщині будуть відновлені понад 100 населених пунктів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next