У Вінниці затримано понад 10 посадовців військової медкомісії та лікарів

У Вінниці затримано понад 10 посадовців військової медкомісії та лікарів

У Вінниці ліквідували масштабну схему нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.
Затримано організатора оборудки – посадовця місцевого лікувально-діагностичного центру, який залучив до незаконної діяльності більше ніж 10 осіб. Насамперед – це чиновники обласної військово-лікарської комісії.

Про це повідомляє СБУ.

За гроші організатор схеми пропонував потенційним призовникам уникнути мобілізації та втекти за кордон на підставі фіктивних документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Вартість таких "послуг" він оцінював від 3 до 10 тис. доларів США. 

Сума залежала від "складності" діагнозу і терміновості його "встановлення". Після отримання "замовлення" зловмисник звертався до своїх спільників з місцевої військової медкомісії, які фальсифікували медичні висновки про стан здоров’я їхніх клієнтів.

Вони створювали формальну підставу для "списання" ухилянтів з військового обліку і зняття відповідних обмежень щодо виїзду за кордон. Співробітники СБУ встановили понад 200 епізодів вчинення злочину з боку організатора схеми та його спільників. Правоохоронці затримали головного фігуранта – посадовця лікувально-діагностичного центру "на гарячому" під час передачі йому нової суми неправомірної вигоди.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Україна може почати використовувати винищувачі F-16 вже навесні 2024 року ‒ Резніков

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Через Росію та в Білорусь: СБУ ліквідувала 4 масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон Через Росію та в Білорусь: СБУ ліквідувала 4 масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон
Виїзд чоловіків до Білорусі коштував 100 тисяч гривень з особи.
Loading...
Load next