Білорусь готується до військових навчань ОДКБ

Білорусь готується до військових навчань ОДКБ

На території Білорусі, у вересні мають відбутися спільні військові навчання ОДКБ, тому українські захисники не виключають провокації та диверсії на кордоні.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв під час брифігну.

Ситуація на кордоні з Білоруссю, ми повністю контролюємо. Різких змін не передбачається. На цей час російський наземний компонент у повному складі виведений з білорусі та перебуває у складі резерву об’єднаного угруповання військ рф, частини якого ведуть наступ на Куп’янському/Лиманському напрямках, – заявив генерал-лейтенант.

У вересні в білорусі заплановано проведення спільних навчань так званої Організації договору про колективну безпеку – "Ешелон", "Поиск", "Взаимодействие", які можуть бути використані як легітимізація нарощування військової сили.

Враховуючи, що Росія так і не досягла стратегічних цілей, надалі не виключається пошук нових приводів поновлення активних дій з північного напрямку. Отже, організація провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні – не виключається, – наголосив Сергій Наєв.

На сьогодні ознак формування ударних угруповань на півночі не виявлено, а збройні сили білорусі та угруповання прикриття ДК зі складу "Западу" готовий переважно до стримувальних та оборонних дій.

Проте ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території Білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних та оборонних спроможностей, – додав командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

 Нагадаємо, У литовській столиці вперше в історії знесуть радянську висотку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next