США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Міністерство оборони США в середу оголосило про новий пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 1,3 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні Пентагону.

Новий пакет допомоги США надається через "Ініціативу сприяння безпеці України" (USAI), яка передбачає закупівлю обладнання в промисловості, а не його вилучення із запасів американської армії.

До пакета входять насамперед чотири зенітно-ракетні комплекси NASAMS і боєприпаси до них, 152-міліметрові артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, високоточні авіаційні боєприпаси.

Ще згадуються раніше анонсовані безпілотники Phoenix Ghost та Switchblade, а також засоби протидії БПЛА та радіоелектронної боротьби.

Крім того, США закуплять для України 150 паливозаправників, 115 тактичних автомобілів для буксирування й транспортування техніки, 50 тактичних машин для евакуації техніки, обладнання для охорони портів та гаваней і розмінування, а також тактичні системи захищеного зв'язку.

Нагадаємо, Швейцарія надасть новий пакет допомоги для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
США надали Україні засоби захисту від хімічної зброї США надали Україні засоби захисту від хімічної зброї
Кремль продовжує поширювати фейки про "українські біолабораторії", яких насправді не існує. Тож не виключають застосування хімічної зброї зі сторони Росії.
Loading...
Load next