У чотирьох містах правоохоронці зупинили діяльність шахрайських кол-центрів

У чотирьох містах правоохоронці зупинили діяльність шахрайських кол-центрів

Правоохоронці викрили зловмисників, які створили та забезпечували роботу шахрайських кол-центрів у Львові, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі.

Про це повідомляє МВС.

До роботи було залучено понад 800 осіб. Заздалегідь розроблювалися сценарії спілкування з «клієнтами». А операторів навчали застосовувати маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисники обладнали офіси електронно-обчислювальною технікою та Sip-телефонією. Дзвонили громадянам під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Так порушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей.

Окрім того, громадянам пропонували інвестувати кошти в криптовалюту. Або зацікавлювали потерпілих надвисокими прибутками від інвестицій у різних сферах економіки. Сума завданих збитків встановлюється, - зазначили правоохоронці.

За місцями розташування call-центрів поліція провела 17 обшуків. Вилучила майже 900 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Відкрито чотири кримінальні провадження за ч. 2, 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Посвідки на проживання білорусам: Президент Литви хоче перегляду правил надання документів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Дніпропетровщині вчитель на випускному зґвалтував школярку На Дніпропетровщині вчитель на випускному зґвалтував школярку
Поліцейські порекомендували постраждалій "зіграти весілля" із вчителем-гвалтівником.
На Одещині чоловік зарізав жінку за відмову в інтимі (відео) На Одещині чоловік зарізав жінку за відмову в інтимі (відео)
В Одеській області 40-річний чоловік залицявся до жінки друга, а коли та йому відмовила у інтимі він дістав ніж та жорстоко її вбив.
Чоловіка, який поцупив у волинській крамниці 27 тис. грн, спіймали у Львові (відео) Чоловіка, який поцупив у волинській крамниці 27 тис. грн, спіймали у Львові (відео)
Йому загрожує до 8 років ув'язнення.
Loading...
Load next