"Шахеди" окупантів рф впали на території Румунії

"Шахеди" окупантів рф впали на території Румунії

Вночі 4 вересня під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту на Одещині російські "шахеди" впали та здетонували на території Румунії. У Міноборони Румунії заявили, що атаки РФ не становили прямої загрози території країни.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко з посиланням на інформацію від Держприкордонслужби.

За його словами, це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО.

Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав, — написав Ніколенко у Facebook.

Міноборони Румунії засудило атаки на українські об’єкти та елементи цивільної інфраструктури і назвало їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

У відомстві також зазначили, що відповідальні структури в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників, здійсненими минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені.

Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії, — зазначили у Міноборони.

У міністерстві зазначили, що продовжують впроваджувати заходи посиленої пильності в наземному, морському та повітряному просторі, а також заходи, призначені для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі, відповідно до національного плану та планів НАТО.

Нагадаємо, На Рівненщині у ДТП загинула дитина

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next