Блінкен прибув до Києва, привіз $1 млрд

Блінкен прибув до Києва, привіз $1 млрд

Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до України триватиме два дні, очікують, що у його рамках американський дипломат оголосить про нову допомогу для нашої країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Держдепу.

Під час свого дводенного візиту, під час якого Блінкен зупиниться на ніч в Україні вперше з моменту повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, він, ймовірно, оголосить про новий пакет американської допомоги на суму понад 1 мільярд доларів, заявив високопосадовець Державного департаменту на брифінгу для журналістів, присвяченому цій поїздці.

Очікують, що Блінкен, який є першим високопосадовцем США, який відвідає Київ після початку українського контрнаступу, зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а також з іншими високопосадовцями та представниками громадянського суспільства, сказав співрозмовник журналістів.

Американські офіційні особи намагаються публічно не критикувати військову тактику України і минулого тижня заявили, що спостерігали помітний прогрес української армії за попередні 72 години наступу на південному сході.

Вашингтон хотів би обговорити з українцями хід наступу, оцінити потреби на полі бою, а також будь-які кроки, які можуть знадобитися для зміцнення енергетичної безпеки України напередодні зимових місяців, сказав посадовець, який говорив на умовах анонімності.

Я думаю, що найважливіше, щоб ми отримали реальну оцінку від самих українців. Ми хочемо побачити, почути, як вони мають намір рухатися вперед у найближчі тижні, – сказав посадовець.

Нагадаємо, Німеччина збільшить виробництво систем ППО IRIS-T

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next