З білорусі практично виведено усі підрозділи рф – прикордонники

З білорусі практично виведено усі підрозділи рф – прикордонники

На цей момент рф вивела у рамках ротації практично всі свої підрозділи, які завершили підготовку. Натомість нові підрозділи туди заведені не були.

Про це повідомив на брифінгу речник ДПСУ Андрій Демченко.

Ворог використовує білорусь як майданчик для підготовки своїх підрозділів, і там періодично були російські військові у кількості 10-11 тисяч осіб. Тобто рф на сьогодні не має угруповання для здійснення вторгнення з білорусі на територію України, ‒  наголосив Демченко.

По лінії держкордону з білоруссю за останній час прикордонники не фіксували будь-яких змін. На кордоні ситуація повністю контрольована. Укріплення кордону продовжується, щоб унеможливити випадки диверсій або ж дестабілізації ситуації.

Також Демченко заявив, що кількість вагнерівців у білорусі поступово зменшується. Вони не залучені до якихось активних дій, зокрема дестабілізації ситуації на кордоні з Україною чи країнами ЄС.

Нагадаємо, Зеленського закликали ветувати закон про е-декларації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі Російські військові влаштували провокацію на кордоні, аби втягнути у війну Збройні сили Білорусі
Російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною НАТО та США вважають, що Білорусь незабаром вступить у війну з Україною
Остаточне рішення залишається за путіним.
Loading...
Load next